Regulácia Uponor Smatrix Pulse

Kompletný systém regulácie vykurovania inteligentných domácností Uponor Smatrix Pulse s novou generáciou riadiaceho systému.

Regulácia Uponor Smatrix Pulse zverejnené: 28. 1. 2020

Systém Uponor Smatrix Pulse ponúka okrem jednoduchej regulácie teploty v miestnosti oveľa viac inovatívnych funkcií. Komunikačný modul umožňuje prístup z mobilného zariadenia (smartphone alebo tablet), či už ste doma alebo nie.

Všetky termostaty neustále merajú a zaznamenávajú teplotu v miestnostiach, aby sa dosiahla stanovená teplota, a tieto informácie odosiela do regulátora. Zónový regulátor potom príslušným spôsobom reguluje vykurovanie, pričom však skracuje reakčný čas na minimum a zaisťuje stabilnú teplotu v celej domácnosti.

Šikovný systém Uponor Smatrix Pulse je vybavený funkciou automatického vyvažovania, ktorá počíta skutočnú energiu potrebnú pre každú jednotlivú miestnosť a príslušným spôsobom upravuje každý vykurovací okruh. Uponor Smatrix Pulse ponúka 2 možnosti pripojenia termostatov k riadiacej jednotke. Bezdrôtovým prevedením (Wave) alebo pomocou drôtového riešenia (Base). Systém bezdrôtového prevedenia ponúka 2 varianty, prvý je pripojenie bezdrôtových termostatických hlavíc na radiátory a druhou možnosťou je riadenie chladenia pomocou fancoilov (výmenníkov), ak sú v systéme zapojené. Vďaka bezdrôtovej variante je možné systém ľahko inštalovať ako do novostavieb, tak do rekonštrukcií už existujúcich priestorov s takmer nulovým stavebným zásahom.

Veľká pozornosť bola tiež venovaná možnostiam regulácie chladenia. V systéme je možné nastaviť kombinácie podlahového vykurovania a stropného chladenia. Novo môže systém regulovať tiež fancoily, ak sú v systéme inštalované. V prípade kombinácie stropného chladenia s fancoily je použitý špeciálny algoritmus pre optimalizáciu behu stropného systému a pripínanie fancoilov iba v priebehu špičkovej záťaže, kedy samotné stropy nestačia.

Dôležitou novinkou je možnosť pripojenia regulácie Uponor Smatrix Pulse k nadradenému systému pomocou protokolu API. Regulácia tak môže byť použitá v systémoch s inteligentnou domácnosťou. Posledná novinka je možnosť ovládania regulácie Uponor Smatrix Pulse pomocou hlasových asistentov Amazon Alexa a Google Assistant.


Nevyhnutným základom celého systému je tiež termostat či izbový snímač Uponor Smatrix Style. Elegantný, tenký termostat s funkciou riadenia teploty a vlhkosti pre maximálny komfort a úsporu energie.¨

Výhody novej generácie regulácie celoplošného vykurovania Uponor Smatrix Pulse:

  • Jednoduchá inštalácia aj bez vŕtania a zásahov do stavebných konštrukcií!
  • Úspora energie vďaka automatickému vyvažovaniu a možnosti inteligentnej analýzy
  • Ovládanie vášho domu pomocou intuitívnej aplikácie, hlasovým asistentom alebo pripojením s inými inteligentnými systémami v domácnosti
  • Bezpečnosť na vysokej úrovni, vďaka šifrovacej technológii a osobným nastavením v cloude
  • Adaptabilná funkcia pre vytvorenie vlastnej komfortnej zóny a maximálnemu pohodliu

Inteligentný systém plošnej regulácie Uponor Smatrix Pulse môžete objednať v predajnej sieti Ptáček - veľkoobchod. Sortiment dodávame na všetky naše pobočky alebo priamo k zákazníkovi v rámci niekoľkých pracovných dní od objednania. Viac informácií o produktoch zo sortimentu divízie vykurovania a ohrev vody požadujte u svojho predajcu, obchodného zástupcu alebo na našich Inštalatércentrách. Kompletný sortiment výrobkov značky Uponor je na objednanie v predajnej sieti Ptáček - veľkoobchod.

  • Uponor1
  • Uponor2
  • Uponor3
  • Uponor4
  • Uponor5
  • Uponor6
  • Uponor7

Priložené súbory

Názov Formát Veľkosť  
Letak - Zonova regulacia PDF 1.03 MB