WILO Stratos MAXO - inteligentné čerpadlo pre všestranné použitie

WILO Stratos MAXO - inteligentné čerpadlo pre všestranné použitie zverejnené: 15. 11. 2023

Čerpadlo WILO Stratos MAXO je mokrobežné obehové čerpadlo pre použitie v systémoch vykurovania, chladenia a cirkulácie teplej vody (pre cirkuláciu teplej vody nesie známe označenie „Z“). Integrovaná regulácia umožňuje presné nastavenie prevádzkového režimu s maximálnou možnou efektivitou celého systému. Tieto typy sa vyrábajú s pripojením na potrubie pomocou závitového alebo prírubového spoja v tlakových triedach PN10 a PN16. Prívod napätia 1x230V je zaistený pomocou konektora.

Automatické regulačné režimy je možné nastaviť napr. pre elektronicky riadené konštantné otáčky, regulácia na proporcionálny alebo konštantný tlak. K dispozícii sú aj integrované prémiové funkcie, ako napríklad DynamicAdapt plus pre aktuálne nastavenie čerpacieho výkonu na základe momentálnej potreby, regulácia podľa požiadavky teploty, funkcia na zaistenie konštantného čerpaného množstva kvapaliny alebo Multi-Flow adapt ktorá zaisťuje zásobovanie sekundárnych čerpadiel kvapalinou. Parametre pre analógové alebo digitálne vstupy sú nastaviteľné manuálne v rozsiahlom menu. Externe je možné výkon riadiť vďaka doplnkovým modulom pre siete LON, CAN, MODBus, RS485, Ethernet a ďalšie. Ovládanie pomocou napäťovej alebo prúdovej slučky je v integrovanej ovládacej jednotke už z výroby pripravené, kontakty sú viditeľné na pripojovacej svorkovnici. Čerpadlo disponuje aj automatickými funkciami, ako je automaticky deblokačný režim, vypnutie čerpadla pri nulovom prietoku, mäkkým štartom a ďalšími. Pre riadenie zdvojených alebo dvoch zapojených čerpadiel nie je potrebné ďalšie príslušenstvo, všetko je integrované v riadiacej jednotke (okrem kábla na prepojenie dvoch samostatných čerpadiel). Jednoduché čerpadlá sú dodávané s tepelnou izoláciou pre vykurovacie systémy.

Všetky nastavené parametre sú viditeľné na prehľadnom displeji. Nesmieme zabudnúť ani na integrované rozhranie Bluetooth, vďaka ktorému môžete čerpadlo ovládať pomocou smart zariadenia.

Priložené súbory

Názov Formát Veľkosť  
WILO_Stratos_MAXO PDF 4.48 MB