Systémy nízkeho podlahového vykurovania

Realizujete podlahové vykurovanie v miestach s obmedzenou výškou profilu skladby podláh? Máme pre vás riešenie!

Systémy nízkeho podlahového vykurovania zverejnené: 1. 11. 2018

Žiadne zbytočné búracie práce, rýchla inštalácia, krátka doba nábehu - to je systém UPONOR Minitec. Hlavnou prednosťou systému Uponor Minitec sú nízka stavebná výška a minimálna doba ohrevu. Práve vďaka nízkej stavebnej výške (15 mm vrátane poteru) sa tento systém využíva najmä pre renovácie, kedy sa komponenty pokladajú priamo na existujúci podklad.


Základným prvkom systému je fóliový systémový prvok (stabilný a nízky nosič vykurovacích trubiek), ktorý umožňuje pokládku v rozostupoch po 50 mm a po 70 mm v diagonálnom smere bez nutnosti ďalšej fixácie potrubia. Nopy sú opatrujúce zámky, ktoré bezpečne uchytia potrubie. Fóliový prvok je po celej ploche dierovaný, čo napomáha dokonalému spojeniu poteru s existujúcim podkladom. Po dvoch stranách prvku sú malé nopy, do ktorých sa prikladajú ďalšie fólie. Na spodnej strane je lepivá vrstva, vďaka ktorej je pokládka veľmi rýchla.

Ďalšou dôležitou súčasťou systému je potrubie UPONOR Minitec o rozmere 9,9 × 1,1 mm. Potrubie je vyrobené zo sitovania vysokohustotného polyetylénu PE-Xa. Dosky s rúrkami sa zalievajú samonivelizačnou stierkou na cementovej báze s prísadou spracovateľských látok.

Systémové riešenie podlahového vykurovania s minimálnou výškou skladby ponúkame v našej predajnej sieti okrem UPONOR Minitec tiež od renomovaných výrobcov REHAU a COMAP.

Výhody systémov nízkoprofilových podlahových vykurovaní:

  • Veľmi nízky profil celkovej skladby (15 mm vr. Poteru)
  • Rýchla a jednoduchá montáž bez nutnosti búrania starých podláh
  • Nízka spotreba materiálu pre zaliatie podlahového kúrenia

Systém nízkoprofilového podlahového vykurovania UPONOR Minitec môžete objednať a zakúpiť v predajnej sieti Ptáček - veľkoobchod. Vzhľadom na rôznorodosť požiadaviek, ktoré sú riešené našimi špecialistami vždy individuálne pre každú realizáciu, dodávame priamo k zákazníkovi alebo na stavbu v rámci niekoľkých pracovných dní od objednania. Viac informácií o produktoch zo sortimentu divízie inštalácie a vykurovanie a ohrev vody požadujte u svojho predajcu, obchodného zástupcu alebo na našich Inštalatércentrách. Kompletný sortiment výrobkov značky UPONOR je na objednanie v predajnej sieti Ptáček - veľkoobchod. So zložitejšími realizáciami vám tiež poradí náš špecializovaný personál technickej podpory predaja.