Otváracia doba 1.5. a 8.5. Více informací

Spoľahlivá detekcia úniku vody od firmy Resideo

Jedna z najčastejšie hlásených škôd poisťovniam je spôsobená únikom vody v dome z potrubia, práčky či vykurovacieho systému.

Spoľahlivá detekcia úniku vody od firmy Resideo zverejnené: 11. 4. 2024

Škodovú udalosť nemožno predvídať
Hocikto bohužiaľ zažil vyplavenú kúpeľňu, možno aj ďalšie miestnosti. Problém často spôsobí chybná práčka, prasknuté potrubie, poškodený vykurovací systém. Dá sa tomu vôbec predísť? Ako zistiť únik vody v dome? Prevenciou je spoľahlivá detekcia úniku vody. Je to však nielen prevencia škôd, ale aj mnohých starostí spojených s vyplavením bytu či domu, zničenie podláh a vybavenia.

Detekcia úniku vody a rýchla akcia
Domáci komfort a bezpečnosť prináša firma Resideo prostredníctvom detektora úniku vody L1 Wi-Fi. Zariadenie vás upozorní nielen na únik vody, ale aj na pokles teploty a možné zamrznutie potrubia či zvýšenie vlhkosti. V spojení s uzatváracím ventilom s pohonom L5 Wi-Fi pomôže zabrániť vzniku škôd, pretože ventil L5 automaticky uzavrie prívod vody do objektu, okamžite po detekcii úniku. Bezpečnostné zariadenie je možné rozšíriť o ďalšie detektory či detekčné káble na pokrytie a ochranu celej domácnosti.

Malé zariadenie s veľkými možnosťami
Oba spomínané produkty, ktoré tvoria kompletný systém ochrany pred škodami spôsobenými únikom vody (Series Water Control), sú prepojené prostredníctvom aplikácie Resideo Smart Home.

Kľúčové vlastnosti detektora úniku vody a nebezpečenstvo zamrznutia L1 Wi-Fi

  • Upozornenie na netesnosti alebo zamrznuté potrubie pomocou notifikácií na smartfóne, navyše upozornenie na mieste inštalácie pomocou LED kontrolky a alarmu.
  • Detektor je napájaný batériami a inštaluje sa do blízkosti ohrievača vody, práčky, drezu alebo umývačky riadu.
  • Aplikácia Resideo vás prevedie pripojením k domácej Wi-Fi. Nie je nutná centrálna jednotka.
  • Súčasťou balenia je detekčný kábel 1,5 m, ktorý reaguje na prítomnosť vody po celej svojej dĺžke. Kompletné pokrytie domácnosti môžete zaistiť pridaním ďalších detektorov L1, alebo predlžovaním detekčných káblov až na dĺžku 152 m.
  • Aj po detekcii úniku vody sa detektor resetuje, čím je opäť uvedený do prevádzky. Kábel je nutné vysušiť. Je možné si však objednať ešte jeden kábel do zálohy na rýchlu výmenu.

Prednosti uzatváracieho ventilu na ochranu proti úniku vody L5 Wi-Fi

  • Uzatvárací ventil L5 Wi-Fi sa dá ovládať prostredníctvom aplikácie, môžete ho zavrieť či otvoriť odkiaľkoľvek. Ventil je možné ovládať aj stlačením tlačidla priamo na tele pohonu alebo pri výpadku prúdu aj ručným uzavretím páčkou. Aplikácia slúži na konfiguráciu ventilu i detektorov úniku vody, nastavenie výstrah, lokácií a pod.
  • Uzatvárací ventil je možné bezdrôtovo spárovať s akýmkoľvek detektorom úniku vody Resideo Wi-Fi pre spoľahlivú ochranu celého domu. Je možné pripojiť až 30 detektorov na jeden uzatvárací ventil L5.

S firmou Resideo prichádzajú nielen bezpečnostné zariadenia ale aj ďalšie ideálne produkty a riešenia pre vaše súčasné aj budúce potreby. Príďte si ten najvhodnejší vybrať do našich Inštalatércentier.