Pomocník pre dažďovú vodu SCALA1 systém

Príroda a tiché čerpadlo vám pomôžu s úsporami v domácnosti.

Pomocník pre dažďovú vodu SCALA1 systém zverejnené: 11. 8. 2023

Zhromažďovanie a opätovné využitie dažďovej vody je šikovný spôsob ako znížiť spotrebu pitnej vody v domácnosti. Zachytená dažďová voda môže nahradiť pitnú vodu pri praní, upratovaní, splachovaní toaliet alebo zalievaní záhrady.

Využívanie dažďovej vody tiež znižuje nedostatok pitnej vody v obdobiach sucha. Zber a využitie dažďovej vody má preto zmysel z finančných aj ekologických dôvodov.

Grundfos SCALA1 systém je plne integrovaný, samonasávací, kompaktný systém určený na hospodárenie s dažďovou vodou a jej distribúciu. Systém uprednostňuje využitie dažďovej vody zo zbernej nádrže pred použitím vody zo siete. Konštrukcia a inštalácia systému je v súlade s normou EN1717, ktorá zaručuje oddelenie vody z vodovodného radu od dažďovej vody.

SCALA1 systém sa skladá zo samonasávacej domácej vodárne SCALA1, ktorá obsahuje všetky komponenty domácej vodárne v jednej kompaktnej jednotke. Domáca vodáreň SCALA1 je namontovaná na akumulačnú nádrž na vodu z vodovodného radu. Na prívode vody do čerpadla je trojcestný elektroventil, ktorý ovláda prioritu použitej vody. Tento dizajn zjednodušuje inštaláciu a šetrí miesto, pretože všetky komponenty sú integrované do jedinej jednotky.

Spoločnosť Grundfos, popredný svetový dodávateľ čerpadlových riešení skonštruoval čerpadlo Scala1 tak, aby poskytovalo konzistentný tlak vody v domácnostiach a zaistilo optimálnu dodávku vody pre domácnosti.

Kľúčové vlastnosti samostatného čerpadla Grundfos Scala1

Čerpadlo je vybavené motorom s premenlivou rýchlosťou, ktorý upravuje svoj výkon podľa požiadaviek na vodu. Táto funkcia umožňuje energeticky úspornú prevádzku tým, že znižuje spotrebu energie pri nízkej spotrebe vody.

Čerpadlo je navrhnuté pre jednoduchú inštaláciu, čo umožňuje aj retrofitovanie do existujúcich vodných systémov v domácnostiach. Je vybavené užívateľsky prívetivou ovládacou doskou, ktorá zjednodušuje nastavenie a prevádzku.

Grundfos Scala1 obsahuje funkcie pre zníženie hluku, čo zaisťuje tichú prevádzku aj v blízkosti obytných priestorov. Ďalej obsahuje číslo proti behu na sucho, čím ho chráni pred poškodením a predlžuje tak jeho životnosť. Je navrhnuté tak, aby bolo takmer bezúdržbové a vyžadovalo minimálnu pozornosť po inštalácii. Táto vlastnosť znižuje potrebu pravidelnej údržby a zlepšuje celkový užívateľský zážitok. Príďte si do našich Inštalatércentier vybrať to najvhodnejšie čerpadlo pre vás.