​Podlahové vykurovanie v réžii Ptáček

Podlahové vykurovanie v systémoch Concept a Easy prináša pre vaše zákazky kvalitné materiály za stabilné ceny a predstavujú výhodné riešenie pre vás i vašich zákazníkov.

​Podlahové vykurovanie v réžii Ptáček zverejnené: 19. 5. 2017

Systémové rúrky Concept a novo aj Easy sú určené podľa typu pre vnútorné rozvody vody, kúrenia, rozvod stlačeného vzduchu a chladenia. Vzhľadom k rôznym požiadavkám jednotlivých projektov a ich ekonomickej náročnosti sme pre vás pripravili ucelený systém potrubia v radoch našich privátnych značiek Concept a Easy.

Rúrky Concept

Tovar značky Concept sa vyznačuje vysokou kvalitou za výbornú cenu. Rovnako je to aj v prípade systému podlahového vykurovania Concept. Al/PE-X je viacvrstvová rúrka s pozdĺžne zvarenou hliníkovou vrstvou. Materiál vnútornej trubky PEHD-Xc je najvyššej kvality na trhu. Vďaka silnej hliníkovej vrstve je rúrka veľmi pevná a má vynikajúce pevnostné vlastnosti a vysokú tvarovú stálosť. Rúrka znesie vysoký statický tlak a odoláva nárazom aj krátkodobému prekročeniu teploty, preto je vhodná pre vnútorné rozvody vody, kúrenia, rozvod stlačeného vzduchu a chladenia. Pre spájanie odporúčame lisovacie tvarovky Sudo Press s technológiou Visu-Control®. Maximálna prevádzková teplota je 95 °C a prevádzkový tlak 10 bar, nepriepustnosť kyslíka je 100%.

Alternatívou môžu byť rúrky zo sieťovaného polyetylénu PE-Xc. Rúrky vyrobené z polyetylénu s vysokou hustotou sa zasiťovaním fyzikálnou cestou - tj. materiál je správne označovaný ako PE-Xc. Rúrka má tzv. kyslíkovú bariéru a preto je vhodná pre rozvody kúrenia alebo podlahové kúrenie. Pre rozvody kúrenia používame rúrku s chráničkou. U podlahového kúrenia naopak rúrku bez chráničky. Maximálna prevádzková teplota je 95 °C a prevádzkový tlak 6 bar, nepriepustnosť kyslíka 0,081 mg/LXD pri 60 °C.

Ďalším variantom sú rúrky z polybuténu PB, vyrobené z bieleho granulátu. Rúrka má tzv. kyslíkovú bariéru a vysokú chemickú odolnosť, preto je vhodná pre rozvody klasického alebo podlahového kúrenia. Vďaka vysokej pružnosti možno spracovávať aj pri nízkych teplotách.

Rúrky Easy

Naša ekonomická rada Easy takisto poskytuje adekvátne rúrky pre nízkonákladové realizácie a stavby. Viacvrstvové rúrky balené v kolesách sú dostupné v dimenziách 16, 20, 25 mm. Vyrobené sú z odolného materiálu PE-RT/Al/PE-RT, ktorý zaručuje tvarovú stálosť, vysokú odolnosť voči tlaku a teplote, minimálnu dĺžkovú rozťažnosť a nízku hmotnosť. Systém vyniká rýchlou a jednoduchou montážou pomocou mosadzných tvaroviek, odolným proti teplote a korózii. Fitingy sú opatrené 2 tesniacimi O-krúžkami a otvory na kontrolu zasunutia rúrky.

Máte zákazku na podlahové vykurovanie?

Neváhajte kontaktovať svojho špecialistu v regióne. Naše oddelenie TPP (technická podpora predaja) má aj vo vašom regióne svojho technika, na ktorého vám odovzdá kontakt váš predajca či obchodný zástupca. Špecialisti vám pomôžu s návrhom optimálneho systému podlahového vykurovania, prípravou cenovej kalkulácie, dodávkou materiálu k realizácii a ďalšími službami ako napr. zapožičaním lisovacieho náradia.

Systémy podlahového vykurovania Easy a Concep môžete zakúpiť v predajnej sieti Ptáček - veľkoobchod. Vybrané rúrky, tvarovky a príslušenstvo máme skladom na našich Inštalatércentrách, rozšírený sortiment a zásoby sú k dispozícii na našich centrálnych distribučných skladoch. Na ostatné pobočky alebo priamo k zákazníkovi sme schopní tovar dodať v rámci niekoľkých pracovných dní od objednania. Viac informácií o produktoch zo sortimentu Inštalácií požadujte u svojho predajcu, obchodného zástupcu alebo na našich Inštalatércentrách.