Podlahové kúrenie s novou reguláciou

Pre váš tepelný komfort si kúpte inteligentné riešenie CONCEPT smart reguláciu podlahového kúrenia.

Podlahové kúrenie s novou reguláciou zverejnené: 14. 1. 2024

Naskladnili sme nové SMART regulácie podlahového vykurovania CONCEPT od dodávateľa Thermo-control. Ide o upgrade existujúceho CONCEPT systému, ktorého položky postupne miznú z našich predajní. Stačí niekoľko úprav a o vaše podlahové kúrenie bude skvele postarané, aspoň pokiaľ ide o reguláciu, úspory a riadenie celého systému.

Technológia TPI (Time Proportional & Integral) je osvedčenou metódou minimalizácie spotreby energie výpočtom požiadaviek z termostatu. Zariadenia Concept, ktoré disponujú technológiou TPI, dokážu zaistiť presnejšiu reguláciu teploty a výsledkom je úspora energie aj zvýšená úroveň komfortu. Majú zložitejší algoritmus, ktorý sa neustále prispôsobuje podmienkam prostredia. „I“ integrálna časť zariadenia TPI vďaka komplexnému algoritmu vykonáva malé, dlhodobé úpravy procesu, mení dĺžku doby vykurovania tak, aby sa teplota miestností ešte presnejšie priblížila požadovanej hodnote.

Múdra aplikácia pre ľahké riadenie

So systémom ENGO Smart nepotrebujete žiadnu internetovú bránu. Komunikácia medzi zariadeniami prebieha cez cloud. Tam sa informácie prenesú a spracujú. Aplikácia umožňuje vytvárať scenáre pre automatické fungovanie. Aplikácia ENGO Smart okrem iného umožňuje ovládanie hlasom vďaka spolupráci s Amazon Alexa a Google Home.

Digitálny Wi-Fi termostat PT-21WWF/PT-21BWF je moderný, drôtový Wi-Fi termostat, ktorý umožňuje hospodárne a ekologické riadenie akéhokoľvek typu vykurovania. Vyznačuje sa prehľadnou ponukou a množstvom užitočných funkcií. Zaisťuje vzdialenú kontrolu vykurovacieho systému pomocou aplikácie ENGO Smart. Programovanie termostatu PT-21WWF / PT-21BWF je veľmi jednoduché a umožňuje prispôsobiť cyklus vykurovania dennému rytmu používateľa. Napájanie je na 230 V s maximálnou záťažou 3 A. Rozsah regulácie teploty je 5 - 45 °C a presnosť nastavenia teploty 0,1 °C

Ďalšou dôležitou súčasťou zostavy je termoelektrický pohon PT-POH-M30 pre energeticky úspornú reguláciu vykurovania aj chladenia. Vzhľadom k možnosti manuálneho otvárania ventilu jednoduchá inštalácia aj údržba. Ventil je možné kedykoľvek otvoriť ručne a manuálne tak nastaviť prietok.

Prednosti:

  • malá celková šírka 37 mm pre inštalácie v úzkom priestore
  • odolné a spoľahlivé – vysoko kvalitné materiály „Made in EU“
  • energeticky účinný vďaka nízkemu príkonu
  • jednoduchá inštalácia bez použitia nástrojov

Typ NC = bez napätia uzavretý

Manuálny digitálny termostat

Nechýba aj drôtový termostat napájaný zo siete (230V) / batériami (2xAAA). Slúži na drôtové ovládanie vykurovacích alebo chladiacich zariadení. Princíp jeho fungovania je založený na udržiavaní komfortných podmienok v miestnosti v súlade s konštantnou teplotou nastavenou používateľom. Je pripojený priamo k zdroju tepla (kotly). Vďaka zabudovaným algoritmom ponúka oveľa lepšiu presnosť regulácie teploty ako tradičné mechanické termostaty.

Je možné využiť aj manuálny termostat PT-01DR. Ide o termostat určený na riadenie vykurovania / chladenia, ktoré sa vyznačuje vysokou tepelnou zotrvačnosťou (podlahové vykurovanie). Požadovaná hodnota izbovej teploty sa jednoducho nastavuje pomocou kolieska. Vďaka zabudovaným algoritmom ponúka oveľa lepšiu presnosť regulácie teploty ako tradičné mechanické termostaty.

Centrálna svorkovnica pre podlahové vykurovanie

Centrálna svorkovnica je určená na ovládanie zónového vykurovania (8 zón). Umožňuje pohodlné pripojenie drôtových termostatov a termoelektrických pohonov. Obsahuje vstavaný riadiaci modul pre zdroj tepla (kotol) a čerpadlo. Centrálna svorkovnica je prispôsobená na prácu s pohonmi typu NC. PT-S08 reguluje teplotu v miestnostiach pomocou termostatov uzavretím alebo otvorením prietokov vykurovacích slučiek termoelektrickými pohonmi spojených so svorkovnicou a namontovaných na rozdeľovači.

Značka Concept aj v tomto prípade bude skvelým pomocníkom pre vaše podlahové kúrenie a pre vás riešenie tepelnej pohody, o zariadení sa dozviete viac v našich Inštalatércentrách.