Nové suchobežné čerpadlo Yonos GIGA od firmy WILO

Predstavujeme vám novinku v sortimente významného nemeckého výrobcu čerpadiel a čerpacej techniky WILO.

Nové suchobežné čerpadlo Yonos GIGA od firmy WILO zverejnené: 22. 1. 2024

Tentokrát sa jedná o čerpadlo radu Yonos GIGA, ktoré nadväzuje na výrobkovú rodinu s označením Yonos. Ide o elektronicky riadené in-line čerpadlo osadené motormi štandardu IE5 a účinnou hydraulickou časťou (MEI ≥0,4). Toto spojenie ponúka vysokú spoľahlivosť a energeticky priaznivé parametre. Riadiaca jednotka čerpadla je opatrená už veľmi známym „zeleným gombíkom“, pomocou ktorého sa nastavujú výkonové parametre čerpadla. Nastavené hodnoty sa prehľadne zobrazujú na farebnom grafickom displeji. Typ Yonos GIGA je dodávaný v širokej škále výkonových charakteristík, v jednoduchom alebo aj v zdvojenom prevedení (Yonos GIGA 2.0-D).

Tieto čerpadlá majú známe druhy regulačných režimov na udržanie konštantného tlaku, reguláciu s nastavením na proporcionálny tlak a tiež na konštantné otáčky. Čerpanou kvapalinou môže byť vykurovacia voda, zmes vody a glykolu (v takom prípade je možná aj zmena mechanickej upchávky). Predpokladom sú médiá bez abrazívnych látok. Maximálny prevádzkový tlak je 16 bar, napájacie napätie je 3x400V, alebo aj 1x230V (v typovom kľúči označené ako variant M). Všetky technické údaje vrátane typov mechanických upchávok sú uvedené v katalógu výrobcu.

Výkon čerpadla môže byť riadený na základe integrovaného snímača diferenčného tlaku, alebo je možné využiť mnoho možností pripojenia na systém riadenia budovy, napr. pomocou prúdovej či napäťovej slučky, prípadne pomocou doplnkových CIF modulov aj na štandardné protokoly, napr. ModBus, CANopen a ďalšie. Samozrejmosťou sú aj výstupné relé na hlásenie prípadnej poruchy, alebo na zberné prevádzkové hlásenie. Táto novinka je k dispozícii, rovnako ako ďalšie čerpadlá WILO, v Inštalatércentrách Ptáček.