Nové lapače splavenín HL600N

Kapacitnejší prietok, variabilnejšie napojenie, univerzálnejšia inštalácia, to je charakteristika nových lapačov HL600N.

Nové lapače splavenín HL600N zverejnené: 9. 10. 2019

Lapač Hutterer & Lechner HL600N je ľahký, vyrobený z vysoko kvalitného plastu, ale zároveň robustný. Vďaka osvedčenému vyztúženému rebrovaniu vychádzajúcemu z desiatok rokov pôsobenia firmy Hutterer & Lechner GmbH v stavebníctve. Jednoduchšiu prácu pri inštalácii lapačov zaistí integrovaný otočný guľový kĺb. Vďaka novej a vyššej hydraulickej kapacite, ktorá číta až 11 l / s je schopný lapač pojať aj prívalové dažde.

Viečko a klapka proti zápachu redukujú únik prípadných plynov pri napojení na splaškovú kanalizáciu. Redukcia vpuste v rozmeroch 80, 100 a 120 mm pre napojenie bežných rozmerov odkvapových zvodov. Presuvné rúrky, horizontálne nastaviteľné s presahom 50 mm pre vyrovnanie dilatácie medzi zvodom a geigrem Hutterer & Lechner HL600N (poťažmo dažďovou kanalizáciou). A tiež väčší kôš a priehlbina na zachytávanie nečistôt zo strechy a odkvapov umožňujú, že pri zanesení koša na nečistoty je lapač stále schopný odvádzať vodu.

V ponuke taktiež verzia HL600NHO pre inštaláciu do predsadených fasád s vodorovným prítokom. V ponuke je tiež nástavec s označením HL601i pre inštaláciu rôznych typov vonkajších dlažieb a krytín na modely HL600N a HL600NHO. Pre špeciálne inštalácie je možné tiež dodať vo verzii HL600NG a HL600NGHO s liatinovým vekom.



Výhody inovovaných lapačov strešných splavenín Hutterer & Lechner HL600N:

  • Výkonnejšie až o 50% vďaka prietoku až 11 l / s
  • Redukcia 80, 100 a 120 pre variabilné pripojenie zvodov
  • Výtok pripravený pre štandardné potrubia DN 110 a 125
  • Presuvné rúrky, horizontálne nastaviteľné s presahom 50 mm pre vyrovnanie dilatácií medzi zvody
  • Väčšia priehlbina a kôš na nečistoty
  • Chytrá rukoväť pre ľahké otvorenie viečka


Lapače strešných splavenín, ľudovo "geiger" či "lapačov strešných splavenín", HL600N výrobca Hutterer & Lechner GmbH môžete zakúpiť v našej predajnej sieti Ptáček - veľkoobchod. Priamo k zákazníkovi alebo na akúkoľvek stavbu sme schopní dodať požadovaný tovar v rámci niekoľkých pracovných dní od objednania. Viac informácií o produktoch zo sortimentu divízie Inžinierskych sietí požadujte u svojho predajcu, obchodného zástupcu alebo na našich Inštalatércentrách. Kompletný sortiment výrobkov pre nakladanie s dažďovou vodou je na objednanie a zakúpenie v predajnej sieti Ptáček - veľkoobchod. S návrhom riešenia a zložitejšími realizáciami vám pomôžu naši špecialisti! Kompletný sortiment výrobkov spoločnosti Hutterer & Lechner (H & L) je k dodaniu či objednaniu v našej predajnej sieti!