Kotol Slokov SL-EKO spoľahlivý kotol nielen na zimu

Oceľové teplovodné kotly Slokov spaľujú pelety aj kusové drevo, majú vysokú účinnosť a spĺňajú všetky potrebné normy pre ekologické spaľovanie.

Kotol Slokov SL-EKO spoľahlivý kotol nielen na zimu zverejnené: 3. 10. 2023

Oceľové teplovodné kotly na tuhé palivá Slokov SL-EKO majú množstvo predností a sú vhodným riešením, ako čeliť nadchádzajúcim chladným dňom. Určené sú na spaľovanie suchého kusového dreva i drevných brikiet. Tou najväčšou prednosťou je, že kotly plnia kritériá triedy 5 a EKODESIGN, čo znamená, že vás zahrejú aj po roku 2024, kedy začína platiť vyhláška obmedzujúca kúrenie v kotloch s nižšou emisnou triedou. Samozrejmosťou je vysoká účinnosť spaľovania pri nízkej spotrebe paliva.

Prednosti kotlov Slokov SL-EKO:

  • Spĺňajú 5. triedu podľa STN EN 303-5 a EKODESIGN podľa 2015/1189
  • Výkon podľa typu kotla 12, 16, 21, 25, 30 a 36 kW
  • Vysoká účinnosť spaľovania, nízka spotreba paliva
  • Veľký zásobník zaistí dlhú dobu horenia a plynulé zosúvanie paliva do ohniska.
  • Malé rozmery a nízka hmotnosť kotla, elegantný vzhľad
  • Bez nutnosti pripojenia k elektrickej sieti, je možné pripojiť aj do samotiažnej sústavy
  • Zameniteľné za staršie typy kotlov Slokov a Dakon
  • Oceľový výmenník z plechu hrúbky 5 mm
  • Rokmi preverená kvalita českého výrobcu
  • Nenáročná obsluha a čistenie
  • Jednoduchá obsluha a dlhá životnosť

Kotly SL-EKO je možné prevádzkovať bez prívodu elektrickej energie a pripojené na samotiažne sústavy. Majú nový patentový systém spaľovacej komory, vďaka ktorému zaručujú ekologické spaľovanie s vysokou účinnosťou.

Kotly sú vyrábané so štandardnou vstupnou a výstupnou prírubou typu “Slokov” (4x skrutka M12). Toto prevedenie umožňuje jednoduchú výmenu staršieho kotla SLOKOV za kotol nový. Protipríruby sú ale novo vyrábané s vývodom G2″ (vnútorný závit) pre jednoduchšiu prvú montáž.

Vstupná a výstupná príruba na novom kotly má rovnaký tvar a polohu ako pri kotloch SL27, SL27-3, SL33 a SL33-3 (kotly na uhlie od firmy SLOKOV). Tieto produkty sú ľahko zameniteľné za staršie typy kotlov Slokov a Dakon s pomocou prestavbovej sady. Pri výmene za kotol SL40 a SL18D je potrebné dokúpiť adekvátnu redukciu. Je len nutné počítať s väčšou šírkou kotla a s väčšou násypnou šachtou (kotol potrebuje viac miesta do boku a dopredu).

Ďalšie kotly Slokov

Kotly Slokov SL-D
Oceľové teplovodné kotly Varaint SL D na tuhé palivá na spaľovanie suchého kusového dreva a hnedého uhlia plnia kritériá triedy 4 a EKODESIG. Vysoká účinnosť spaľovania, nízka spotreba paliva.

Kotly Slokov Pyrotherm
Oceľové splynovacie kotly PYRO THERM na spaľovanie kusového dreva. Spĺňajú kritériá podľa STN EN 303-5 triedy 5 a EKODESIGN 2015/1189. Vysoká účinnosť spaľovania (minimálne množstvo popolu) v kombinácii s veľkým zásobníkom paliva zaistí dlhú dobu horenia.

Kotly Slokov SL-E
Nové oceľové teplovodné kotly Variant SL14E, SL20E, SL27E a SL33E na spaľovanie hnedého uhlia (zrnenie 20-40 mm, typ orech 1) a kusového dreva ako doplnkového paliva, sú plne zameniteľné za staršie typy a plnia triedu 4 podľa ČSN EN 303-5 a normu EKODESIGN.

Kotly Slokov SL-A
Automatické kotly na pelety Slokov Variant SL22A, SL33A, spĺňajúce emisné limity podľa STN EN 303-5 triedy 4 a 5 a EKODESIGN.

Viac informácií sa dozviete na webových stránkach www.slokov.cz, alebo v našich Inštalatércentrách.

Priložené súbory

Názov Formát Veľkosť  
Slokov PDF 930.03 KB