Inteligentný pomocník na zásobovanie vodou

Spoločnosť WILO CS pridáva do svojho sortimentu nové ponorné viacstupňové čerpadlo s integrovanou riadiacou jednotkou Extract FIRST.

Inteligentný pomocník na zásobovanie vodou zverejnené: 8. 5. 2023

Nové ponorné viacstupňové čerpadlo s integrovanou riadiacou jednotkou Extract FIRST ponúka teraz spoločnosť Wilo. Pri základnej verzii už nie je potrebné žiadne ďalšie príslušenstvo okrem kohútika na konci hadice/potrubia. Je vhodné na zásobovanie úžitkovou a dažďovou vodou, najmä na splachovanie WC a zavlažovanie. Ideálne je pre inštaláciu do plytkých studní, cisterien a nádrží.

V čerpadle je integrovaná spínacia jednotka s tlakom nastaveným už z výroby. Samozrejmosťou je aj ochrana proti suchobehu. Nechýba termická a prúdová ochrana motora, malá expanzná nádoba chrániaca proti tlakovým rázom a kvapkajúcemu kohútiku. Súčasťou zariadenia je aj spätná klapka a ventil na samoodvzdušnenie hydrauliky.

Teleso čerpadla a obežné kolesá sú z odolného kompozitného plastu, maximálny ponor je 5m. Maximálny počet zopnutí je 20x za hodinu. Teplota čerpanej vody by nemala presiahnuť 40 °C.

WILO -Extract First sa dodáva v štyroch variantoch, líšiacich sa prevedením a výkonom. Napríklad verzia SE má postrannú prípojku pre externé sanie.

Najčastejší spôsob použitia a inštalácie je čerpanie dažďovej vody z akumulačnej nádrže na splachovanie WC a zavlažovanie záhrady. Čerpadlo je inštalované na dne a nasáva cez plávajúci sací filter najčistejšiu vodu z nádrže, pretože väčšina nečistôt je usadená na dne nádrže alebo pláva na hladine. Možno inštalovať aj vedľa nádrže prepojením pri jej dne. Pripojovacie hadice a plávajúce filtre je možné dokúpiť ako príslušenstvo.