Otváracia doba 1.5. a 8.5. Více informací

Energeticky úsporné vykurovanie od NIBE

Tepelné čerpadlo NIBE F2040 a vnútorná systémová jednotka VVM tvoria efektívnu zostavu na vykurovanie, chladenie a ohrev vody.

Energeticky úsporné vykurovanie od NIBE zverejnené: 19. 2. 2024

Mnoho majiteľov domov rieši spôsob vykurovania a ohrevu vody. V poslednej dobe bola situácia na trhu s tepelnými čerpadlami, ktorá patrí medzi najžiadanejšie zdroje, veľmi napätá. Značka NIBE významne posilňuje svoje dodávky na slovenský či český trh a dokáže ponúknuť s okamžitým termínom dodania vybrané typy, vhodné predovšetkým pre novostavby.

V súčasnej dobe je v Českej republike inštalovaných cez 200 000 kusov tepelných čerpadiel, medzi ktorými jednoznačne dominujú typy systému vzduch-voda. K tým patrí aj obľúbené tepelné čerpadlo NIBE F2040, základ efektívneho systému určeného na energeticky úsporné vykurovanie, chladenie a ohrev vody.

Inteligentné tepelné čerpadlá NIBE F2040 vo výkonových variantoch 6 a 8 kW spĺňajú požiadavky na vykurovanie budov s tepelnou stratou 2 až 8 kW, a sú preto ideálne na použitie v energeticky úsporných rodinných domoch (v novostavbách, v radových domoch) a v menších komerčných objektoch. Danému účelu sú prispôsobené aj ich kompaktné rozmery, jednoduchá inštalácia a intuitívne ovládanie (prípadne možnosť vzdialenej správy prostredníctvom aplikácie NIBE Uplink). Tieto zariadenia pracujú do vonkajšej teploty -20 °C, pri ktorej dokážu zaistiť výstupnú teplotu vykurovacej vody až +58 °C.

Tepelné čerpadlo NIBE F2040 disponuje kompresorom s plynule riadeným výkonom, ktorý sa vždy prispôsobí aktuálnej potrebe tepla, čo významne znižuje prevádzkové náklady. V kombinácii s vnútornou systémovou jednotkou VVM alebo regulátorom SMO, ktoré prispievajú k optimalizácii jeho účinnosti, tvoria veľmi efektívnu zostavu na vykurovanie, chladenie a ohrev vody s energetickou triedou A+++ a sezónnym vykurovacím faktorom SCOP až 4,8. Jeho súčasťou je tiež praktická vaňa na odvod kondenzátu a antivibračné spoje, ktoré zamedzujú možnému prenosu hluku a vibrácií do vykurovacej sústavy. Toto zariadenie, rovnako ako ďalšie produkty od spoločnosti NIBE Energy Systems, môžete objednať v akomkoľvek Inštalatércentre Ptáček.