Ďalšie lekcie šetrenia s Grundfosom

Niekoľko poznatkov dodávateľa čerpadiel na to, aby vaše peniaze „neplávali“.

Ďalšie lekcie šetrenia s Grundfosom zverejnené: 14. 6. 2023

Pravidelne vás zoznamujeme so skúsenosťami našich dodávateľov, aby aj vaše kúrenie a využitie vody bolo efektívne. Hoci ide v posledných mesiacoch predovšetkým o vysoké ceny energií, z globálneho hľadiska však musíme brať ohľad na životné prostredie. Nikomu nie je ľahostajné, v čom budú vyrastať naše deti a neskôr vnúčatá.

Ekológia a ochrana životného prostredia väčšine z nás nie je cudzia, rozhodne nie spoločnosti Grundfos, ktorá má nielen recept na úspory, ale priamo zbierku receptov, ktoré priebežne predstavujeme. Ako hovorí ľudové príslovie: "Opakovanie je matka múdrosti", a preto nie je od veci si určité pravidlá priebežne pripomínať a hľadať nové poznatky, čo poznáte v tomto článku.

Nečakajte na vodu

Vedeli ste, že domácnosti plytvajú čakaním na teplú vodu v niektorých prípadoch až 53 plných vaní ročne? S vhodne zvoleným systémom cirkulácie teplej vody toto plytvanie zastavíte. Pre mnohých je to zaujímavá ponuka vo forme vyššieho pohodlia a nižších účtov za vodu. Presviedčať vás nemusíme. Investícia do energeticky účinného systému cirkulácie na rozvod teplej vody sa vám vráti do 18–24 mesiacov.

Na svojich webových stránkach má Grundfos kalkulačku, ktorá vám úspory spočíta.

Grundfos AKCIA 2023

AKCIA 2023 je už tradične zameraná na čerpadlá pre rodinné domy, domácnosti a záhrady, ktoré využijete na posilnenie tlaku vody, čerpanie vody zo studní, vrtov alebo čerpanie dažďovej vody. Nechýbajú ani čerpadlá pre znečistenú vodu alebo prečerpávacie stanice. V AKCII 2023 nájdete aj výhodné sety čerpadiel s príslušenstvom. Viac TU.

Šetríte na správnom mieste?

Rastúce ceny energií vedú mnohé domácnosti k hľadaniu možných úspor a prechodu na alternatívne zdroje energie. Šetrenie energií je často spojené s obmedzením pohodlia a zmenou zvyklostí danej domácnosti – vypína sa kúrenie alebo sa kúri na nižšiu teplotu, obmedzuje sa používanie niektorých spotrebičov.

Existuje ešte jedna cesta k rýchlym a zaujímavým úsporám – výmena obehového čerpadla v systéme vykurovania. Výmenou je možné ušetriť až 85% spotreby energie pôvodného čerpadla.

Vedeli ste, že 200 miliónov obehových čerpadiel na svete spotrebúva viac energie, než je potrebné, a z toho 100 miliónov je inštalovaných v Európe? Nie ste medzi nimi tiež? Zastavte sa v našich Inštalatércentrách a zistite o nových čerpadlách viac. Možno budete prekvapení, akým smerom sa vydali výrobcovia čerpadiel v posledných rokoch.